Birthe's Madside

 

Napoleonskager
10 stk.
  • 3 frossene plader butterdej
  • 1½ dl ikke for sød æblemos
  • Vanillecreme:
  • 2 blade husblas
  • 3 dl kaffefløde
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1 dl pikefløde
  • 1 tsk vanillesukker
  • Glasur:
  • 3 spsk hindbærmarmelade
  • 2 dl flormelis

Lad dejpladerne tø i ca 15 min. Læg husblasen i koldt vand i ca 10 min. Bland kaffefløde, æggeblommer, sukker og kartoffelmel i en tykbundet gryde og lad blandingen simre under piskning til den bliver tyk. Cremen må ikke koge. Kram vandet ud af husblasen og rør den ned i vanillecreme, så den bliver opløst. Pisk cremen til den er afkølet. Pisk piskefløden, tilsæt vanillesukker og rør det i cremen. Rul dejpladerne ud på langs til ca 30 cm. Læg dem på bagepapir på en plade. Prik dem og bag dem i ca 15 min. Lad dem køle og del pladerne til ialt 6 tynde plader. Bland hindbærsyltetøj og flormelis og bred det ud over 2 plader. Bred æblemos på yderligere 2 plader, læg 2 plader oven på og bred vanillecremen over. Læg til sidst pladerne med hindbærglasur over. Stil den koldt og skær dernæst hver længde i 5 stykker.

 

 

Birthe's Madside