Birthe's Madside

 

Berliner-pfannkuchen
Bagværk, kage 15 stk
  • 25 g gær
  • 1½ dl lunken vand fra hanen
  • 1 spsk sukker
  • 50 g margarine
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 250 g mel
  • Fyld og pynt:
  • Tykt hindbær marmelade
  • 1 æggehvide
  • Sukker til rulning

Gæren udrøres med lunken vand fra hanen, margarine, sukker, æg og mel tilsættes, dejen arbejdes igennem med hænderne. Sættes til hævning til dobbelt størrelse, æltes let igennem.

Rulles ud med lidt mel på bordet med en kagerulle. Udstikkes med et ølglas, til runde kager, disse pensles med æggehvide i kanten, og på den ene lægges en klat syltetøj. Den anden lægges over og trykkes godt sammen i kanten.

Sæt bollerne til hævning på et stykke bagepapir til de igen er dobbelt så store. Koges lysebrune i friturefedt, der skal være så varm at det syder omkring en tændstik inden kogningen begyndes.

Tages op med en hulske på fedtsugende papir, og rulles i sukker straks derefter.

Kilde: Betty Hansen Næsby/Tarup Ungdomsskole 1978

Henrik Nielsen 2: 234/202@fidonet

 

 

Birthe's Madside