Birthe's Madside

 

Brombærbavaroise
  • 2 Jocondebunde
  • 400 g brombærpuré
  • 700 g brombærkompot
  • 7 æggeblommer
  • 2 æggehvider (så passer regnskabet med jocondebundene)
  • 25 g sukker
  • 4 cl frugtbrændevin
  • 4 dl piskefløde
  • 4 blade husblas
  • 1 springform, ca. 28 cm i diameter.

Udblød husblasen gerne 30 minutter i rigeligt koldt vand. Rør eller pisk æggeblommerne sammen i en skål. Kog puréen op og hæld den kogende over æggeblommerne under øjeblikkelig piskning. Kom husblasen i. Pisk ca. 10 minutter til massen er meget luftig og ikke varmere end kroppens temperatur, men gerne koldere. Pisk fløden til let skum. Pisk æggehviderne stive med sukkeret. Vend først flødeskummet i den afkølede brombærmasse, vend til sidst æggehviderne i. Beklæd en springform indvendigt med husholdningsfilm. Kom en "bund i bunden". Væd den let med brombærkompot. Fordel halvdelen af brombærmassen over. Kom en ny jocondebund over bavaroisen, tryk den lidt ned. Hæld resten af brombærmassen i springformen og stil den i køleskabet eller stil den i fryseren, hvis den først skal bruges ved en senere lejlighed. Den tøes i så fald bedst op i køleskabet, og bør tages ud aftenen før.

NB! Gele kan smeltes forsigtig og hældes over den meget kolde eller endnu frosne kage.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside