Birthe's Madside

 

Cheesecake 2
  • Bunden:
  • 50 g smør
  • 100 g fint knuste makroner
  • 25 g finthakkede hasselnøddekern.
  • Fromagen:
  • 1 dåse ananasringe (560 g)
  • ½ dl ananassaft (fra dåsen)
  • 150 g Cream Cheese
  • 3 dl ymer
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk revet citronskal
  • 3 blade husblas
  • Citronstrimler:
  • 2 dl vand
  • 85 g sukker
  • skallen af en citron i tynde strimler

Bunden: Smelt smørret. Tilsæt makroner og hasselnødder. Bland det godt sammen. Anbring en springform (ca. 22 cm i diameter) uden bund på et serveringsfad. Kom makronmassen heri og pres den godt sammen.

Fromagen: Hæld ananasringene til afdrypning i en sigte. Gem ca. ½ dl ananassaft. Rør Cream Cheese blød med ymer. Tilsæt florsukker og citronskal. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Skær ananasringene i små stykker og kom dem i osteblandingen. Træk husblasen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med ananassaften og kom den herefter i osteblandingen under omrøring. Stil fromagen tildækket i køleskabet, til den er letstivnet, og man kan trække striber i overfladen. Fordel fromagen over bunden og stil kagen tildækket i mindst 2 timer.

Citronstrimler: Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt citronstrimlerne og lad dem koge ved svag varme og under låg i 20 min. Lad dem dryppe af i en sigte.

Servering: Pynt kagen med citronstrimler.

 

 

Birthe's Madside