Birthe's Madside

 

Æblekage med svesker

  • 500 g skrællede madæbler skåret i både

  • 1 dl vand

  • 1 spsk fintreven citronskal

  • 150 g svesker uden sten

  • 75 g sukker

  • 25 g smuttede finthakkede mandler

  • 150 g makronrasp

  • 2½ dl piskefløde

Hæld lunkent vand over sveskerne, så det lige dækker, og lad det stå natten over dækket med film. Skræl æblerne og skær dem i både. Kom dem i en gryde med vandet og bring dem i kog. Læg låg over og lad dem koge kraftigt 4-5 minutter. Rør citronskal, mandler og sukker i. Læg et tyndt lag makronrasp i bunden af et serveringsfad, herpå et lag af de udblødte svesker (gem et par stykker til pynt), over det æblemos og makronrasp. Pisk flødeskum og bred det over lige inden serveringen. Pynt med svesker.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside