Birthe's Madside

 

Gammeldaws æblekage
  • 8 Belle De Boskop æbler

  • 1 dl vand

  • sukker

  • 2 spsk blødt smør

  • 2½ dl tvebakkerrasp

  • 50 g sukker

  • ribsgelé

  • 2½ dl piskefløde

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde både. Kom æblerne i en gryde med vand og bring dem i kog under låg. Rør i dem, når de er begyndt at koge, læg låg over igen og lad dem koge 3-4 minutter, til de er kogt helt ud. Smag til med sukker. Smelt smørret på en pande. Bland raspen med sukkeret og kom det på panden. Varm det igennem under omrøring, til det er gyldent og sprødt. Kom 1/3 af æblemosen i bunden af en skål, drys halvdelen af raspen over, derefter æbler etc. Slut af med rasp. Fordel klatter af ribsgelé på toppen. Pisk fløden til flødeskum og server æblekagen nylavet med den iskolde flødeskum.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside