Birthe's Madside

 

Orangevafler med mandarinflødeskum
4 personer
  • Vaffeldej:
  • 150 g smør eller margarine
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 1 appelsin, den revne skal
  • 6 spsk appelsinsaft
  • 1/8 liter vand - ca.
  • 175 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • fedtstof til vaffeljernet
  • Mandarinflødeskum:
  • ¼ liter piskefløde
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk Grand Marnier
  • lidt fintreven appelsinskal
  • 4 spsk mandarinstykker (fra dåse)

Dej: Fedtstof røres sammen med æg og sukker, helst med en el-mixer, så æggemassen bliver luftig. Tilsæt reven appelsinskal og -saft.

Rør skiftevis mel/bagepulver og vand i æggemassen og vend til sidst de stiftpiskede hvider i. Bag vaflerne til de er gyldne og sprøde, og servér med mandarinflødeskum:

Pisk fløden og smag til med sukker, Grand Marnier og appelsinskal. Til sidst tilsættes de snittede mandarinstykker

 

 

Birthe's Madside