Birthe's Madside

 

8-kornsrugbrød
3 brød

Lækkert fuldkornsrugbrød, der kun vinder ved frysning.

  • 1.dag:

  • 100 g knækkede hvedekerner

  • 400 g fuldkorns hvedemel

  • 100 g solsikkefrø

  • 50 g sesamfrø

  • 50 g hørfrø

  • 100 g klid

  • 150 g rugmel

  • 300 g knækkede rugkerner

  • 100 g hele hvedekerner

  • 100 g hele rugkerner

  • 100 ml surdej

  • 250 g sirup

  • 1 spsk salt

  • 1½ liter vand

  • 2.dag:

  • 850 g rugmel

  • 150 g hvedemel

  • 6 dl vand

1. dag: Alt blandes. Skal hæve mindst 18 timer.

2. dag: 100 ml surdej tages fra og opbevares i køleskab. Tilsæt rugmel, hvedemel og vand til dejen og ælt grundigt.

Dejen fyldes i tre forme og komprimeres godt. Skal hæve i ca. 4 timer. Snittes og pensles med 1 sammenpisket æg. Bages i formene i 1,5 time. Derefter bages brødene uden formene i 1/4 time. Brødene er velegnet til frysning.

Kilde: Poul Nylander

 

Birthe's Madside