Birthe's Madside

 

Den ultimative rugbrødsopskrift

Giver et utroligt lækkert rugbrød

  • Aften:

  • 1600 g groft rugmel

  • 1.6 l lunkent vand

  • 3 ssk salt

  • 300 g surdej

  • Morgen:

  • 1200 g skårne rugkerner

  • 0.6 l lunkent vand

Til aften blander du rugmel, vand, salt og surdej i et stort dejfad. Så overdækker du blandingen og lader den stå til hævning natten over.

Til morgen tilsætter du rugkerner og vand. Så tager du fra til næste surdej og fordeler resten i smurte forme (3 x 2 l eller 4 x 1½ l). Du overdækker nu formene og stiller dem et roligt og ikke for koldt sted til om aftenen.

Her bager du brødene i 1 time og 5 minutter ved 100 grader, 25 minutter ved 175 grader, overdækker dem med staniol eller pensler med olie og bager videre i 1 time og 10 minutter ved 175 grader. Til sidst lader du brødene stå 1 time og 35 minutter i slukket ovn.

Brødene får en lys skorpe, hvis de bliver overdækket med staniol og en mørk skorpe, hvis de bliver penslet med olie.

Kilde: Klaus Bryld, 1 juli 1985

 

 

Birthe's Madside