Birthe's Madside

 

Ingeniørens russiske brød

Efter at jeg for 15 - 20 år siden fik denne opskrift (fra TV) bagte jeg i mange år hver uge nedenstående brød, og alle i vor omkreds priste disse brød.

En sommerdag havde vi besøg af en pige fra den nærmeste familie, og hun spurgte, om jeg ikke ville bage et par af disse rugbrød. Jeg spurgte om hun var meget sulten, og hun svarede: "nej... ikke så meget, men jeg skal ned på marken til hestene."

  • 450 g rugmel

  • 250 g fuldkornsmel

  • 450 g hvedemel

  • 1 spsk salt

  • 1 spsk sukker

  • 2 spsk kommen

  • 2 tsk kaffe

  • 2 tsk løgpulver

  • 1/4 tsk fennikel

  • ½ dl eddike

  • 50 g mørk sirup

  • 75 g gær opløst i

  • 6½ dl (lunkent) vand

  • 50 g smeltet margarine

Ingredienserne kommes i rækkefølge op i et stort fad (eller gryde) og røres sammen. Håndæltes. Hæver 30-45 min. Bages ved 200 grader i en forvarmet ovn i 45 min.

Kilde: John Tørnqvist

 

 

Birthe's Madside