Birthe's Madside

 

Italiensk landbrød
Ét stort eller to mindre brød
  • Let surdej:

  • 30 g gær

  • 2 dl lunkent vand

  • 150 g hvedemel

  • 1 knsp. salt

  • Dej:

  • 3 dl lunkent vand

  • 2 tsk. salt

  • ½ dl olie

  • ca. 675 g hvedemel

Let surdej: Smuldr gæren i vandet, rør mel og salt i. Dæk skålen til og stil den ved ca. 20 grader i 10 - 12 timer.

Selve dejen: Rør vand, salt og olie og ca. 500 gr. mel godt sammen i en skål. Rør surdejen i og kom mere mel i, til dejen har en passende konsistens. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord og lad den hæve i skålen et lunt sted i ca. en time. Ælt dejen let igennem og del den i to. Form hvert stykke til en kugle og lad den hvile på køkkenbordet i ca. 10 minutter. Form kuglerne til to brød og lad dem efterhæve på pladen ca. 45 minutter. Rids dem med en skarp kniv og drys med lidt mel. Sæt brødene i ovnen ved 225 grader og bag dem ca.½ time på nederste ovnrille til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Servering: Som madbrød eller med en god ost eller lignende.

Kilde: ukendt, avisudklip - Hanne Salling

 

 

Birthe's Madside