Birthe's Madside

 

Jalapeno Majsbrød

Et traditionelt, kageagtigt brød som serveres som tilbehør til f.eks. chilli con carne i det sydvestlige USA. I udsendelsen glemmer vi at komme fedtstoffet i, og brøddet får alligevel en fin, let smuldrende krumme. Konsistensen bliver lidt mere bastant hvis man benytter fedtstoffet.

  • 4 spsk fint hakket jalapeno chilier (2-3 hele chilier)

  • 125 g fintmalet majsmel

  • 125 g hvedemel

  • 2 tsk sukker

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 tsk natron

  • 1 tsk salt

  • 3½ dl kærnemælk

  • 2 æg

  • 90 g revet cheddarost

  • 3 spsk smeltet fedtstof, gerne vegetabilsk "friturefedt"

  1. Befri chilierne for kerner og stilk og hak dem fint. Riv osten.

  2. Bland alle tørre ingredienser i en skål.

  3. Bland æg, kærnemælk og smeltet fedtstof og rør godt.

  4. Tilsæt denne flydende masse til de tørre ingredienser og rør indtil det er jævnt.

  5. Rør chilier og ost i dejen.

  6. Hæld blandingen i en smurt rund form (22-25 cm diameter) og bag i ovnen ved 220 grader i 25-35 minutter indtil majsbrødet er gyldenbrunt og ikke hænger ved et bambusspyd.

  7. Serveres lunt. Er bedst helt friskbagt men kan evt. ristes på andendagen.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside