Birthe's Madside

 

Kerne-rugbrød med surdej

  • 1. dag:

  • 1 portion surdej

  • 1 liter lunket vand +

  • ½ liter kærnemælk

  • 750 g hvedemel

  • 750 g knækkede rugkerner

  • 5 tsk groft salt

  • 2. dag:

  • 750 g groft rugmel

  • 200 g knæke hvedekerner

  • 200 g solsikkekerner

  • 200 g hørfrø

  • 1 stk maltøl

  • 1½ dl kærnemælk

  • 2 spsk sirup eller malt-sirup

  • 2 spsk olie

1. dag: Vand, kærnemælk, surdej, salt, hvedemel og rugkerner røres sammen og står 24 timer.

2. dag: Hvedekerner, solsikkekerner, hørfrø, øl, sirup, olie, kærnemælk og hvedemel røres i og det røres godt sammen.

Dejen fordeles i 2 - 3 godt smurte forme(dejen må kun fyldes 2/3 op og glates godt ud).

Den hæver 3 - 4 timer (til dejen når op til kanten af formen), og bager ca. 3 timer ved 200°C .

Kilde: Søren Gericke - Jyllands-Posten - Brian Rechnagel Sørensen

 

 

Birthe's Madside