Birthe's Madside

 

Butterdejstærte

Arbejdstid: 10 minutter

Bagetid: 35-50 minutter

Ikke fryseegnet

  • 1 rulle butterdej

  • Fyld:

  • 2 porrer

  • 1 løg

  • blomkåls- eller broccolibuketter (kan undlades)

  • og/eller 125 g ærter

  • 125-150 g kogte skinketerninger

  • 2 æg

  • 1½ dl creme fraiche

  • 2 dl fløde eller mælk

  • 1 dl reven ost

  • salt

  • peber

Snit porrerne fint og hak løget. Svits begge dele i smør eller olie på panden. Bland med forkogt blomkål eller ærter. Rul den optøede butterdej ud og beklæd en smurt tærteform hermed. Forbag bunden ved 225 grader i 10-15 minutter. Kom grønsagsfyldet i sammen med skinketerninger. Pisk æg, creme fraiche og fløde sammen og bland den revne ost i. Krydr med salt og peber. Kom det over tærtefyldet og bag tærten 25-30 minutter ved 180-200 grader.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside