Birthe's Madside

 

Firebrød
20 stk.
  • 100 g blødt smør

  • 60 g sukker (3/4 dl)

  • 1 æg

  • 2 dl ylette naturel

  • 325 g hvedemel (5½ dl)

  • 3 tsk bagepulver

  • Pensling:

  • sammenpisket æg

Bagetid: Ca. 10 min. ved 200 g.

Rør smør og sukker godt og rør ægget i. Bland derefter ylette, mel og bagepulver i. Del dejen i 5 stykker, der rulles flade til en diameter på 15 cm. Skær et kryds i hver, halvt igennem dejen. Pensl med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne. De brækkes fra hinanden "i krydset" og serveres med smør, der smøres på undersiden. Servér dem til te eller kaffe.

Kilde: Karolines Køkken 1 - Martin Koch Villefrance, 15/8-95

 

 

Birthe's Madside