Birthe's Madside

 

Apfelstrudel
Ca. 6 personer

Tid: Ca 45 minutter + 70 minutter

  • Dej:

  • 250 g mel

  • 3 cl olie

  • 2 g salt

  • 1½ dl koldt vand

  • Fyld:

  • 1 kg æbler f. eks. coxorange

  • 100 g sukker

  • saft af 1 citron

  • 1 tsk kanel

  • 50 g rosiner

  • 5 cl rom

  • 40 g smør

  • 30 g rasp

  • smør til pensling

Ælt mel, olie, salt og vand grundigt sammen. Rul dejen til en kugle og læg den i en tallerken, der er smurt med olie. Dæk med film og lad dejen  hvile 1 time. Skræl æblerne og fjern kernehus. Snit dem i tynde både og bland dem med citronsaft, sukker, kanel, rosiner og rom. Smelt smørret på en pande og rist raspen heri til den er gylden. Vend dejen i mel og læg den på et stort viskestykke. Rul dejen tyndt ud, brug også hænderne til at trykke den ud. Drys med mel efter behov. Dejen skal være papirtynd og let gennemsigtigt (ca. 50x50 cm. Skær kanten lige og drys raspen på ⅔ af dejen. Kom de marinerede æblestykker på resten af dejen og rul sammen, ved hjælp af viskestykket. Læg kagen i et smurt ildfast fad og smør med smeltet smør. Bag ved 180 grader i ca. 70 minutter. Kagen pensles yderligere 2 gange under bagningen. Drys med flormelis og server Apfelstrudel varm eller kold, evt. med vanilleis eller flødeskum.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside