Birthe's Madside

 

Christiansfeld honningkage
1 stk
  • 500 g honning

  • 125 g sukker

  • 3 æg

  • 1 tsk stødt ingefær

  • 2 tsk stødt kanel

  • 1 reven skal af appelsin

  • 1 dl piskefløde

  • 2 spsk ymer eller yoghurt

  • 2 tsk hjortetaksalt

  • 500 g hvedemel

  • Appelsinsmørcreme:

  • 150 g usaltet smør

  • 125 g flormelis

  • 2 æggeblommer

  • ½ reven skal af appelsin

  • 1½ spsk appelsinsaft

Varm honning og sukker i en gryde under omrøring, til sukkeret er smeltet. Afkøl blandingen til den er lunken. pisk æggene let sammen og rør dem tilige med ingefær, kanel, appelsinskal, piskefløde og ymer. Bland mel med hjortetaksalt og sigt det i. Rør dejen ensartet og kom den i en lille bradepande (ca. 20 x 28 cm) foret med bagepapir.

Bages på næstnederste rille i en forvarmet ovn ved 165° i 1 time og 15 minutter. Kagen afkøles i formen. Herefter flækkes den igennem 1 til 2 gange, så man har 2 eller 3 skiver kage, disse lægges sammen med appelsinsmørcremen.

Kagen vinder i både smag og konsistens ved at stå indpakket i plastfolie i et køleskab i nogle dage.

Kagen drysses med flormelis før udskæringen.

Kilde: Kim Lykkegaard 08-05-1997

 

 

Birthe's Madside