Birthe's Madside

 

Sisse's sønderjyske stang
  • 300 g mel

  • 200 g smør

  • 2 æg

  • 3 tsk sukker

  • 50 g gær

  • Fyld:

  • 50 g revet marcipan

  • 2 tsk smør

  • 1 æggehvide

  • Pynt:

  • 1 æggeblomme

  • groft sukker (perle sukker)

  • snittede mandler

Mel og smør hakkes sammen, gæren smuldres i, sukker og sammenpisket æg tilsættes. Dejen æltes deles og hvert stykke rulles ud til en aflang plade. På midten fordeles fyldet, der er rørt sammen af revet marcipan, smør og æggehvide. Dejens sider om fyldet, lukkes godt, lægges på en smurt bageplade. Stilles til hævning i 10 min. På et lunt sted, eller 10 timer på et køligt sted. Pensles med æg, drysses med sukker og mandler. Bages midt i ovnen ved 200§ i 20 min. Stangen kan fryses

Kilde: Peter Haldgaard 2: 234/140.13

 

 

Birthe's Madside