Birthe's Madside

 

Snemand

  • 175 g smør

  • 175 g sukker

  • 3 æg

  • 250 g hvedemel

  • 2 spsk varmt vand

  • 175 g sukker

  • 1 æggehvide

  • 2 spsk varmt vand

  • Til pynt:

  • chokoladeknapper

  • lakridsbændler

Rør smør og sukker blødt og luftigt. Pisk æggene i, en ad gangen. Sigt melet og rør det i dejen. Smør to runde, ovnfaste forme Buddingforme, 3dl, 9 dl) 0g fordel dejen i de to forme. Bag kagerne i en varm ovn ved 160 grader godt 1 time for den lille form og godt 1½ time for den store form. Prøv med en strikkepind, om de er gennembagt. Vend dem ud af formene og lad dem køle helt af. Kom resten af ingredienserne i en skål, der stilles over vandbad. Pisk det sammen, indtil det er tykt. Skær den mindste kage til, så den bliver rund som en kugle (hovedet). Dæk begge kager med glasuren og sæt den lille oven på den store. Pynt med øjne, knapper, hat etc.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside