Birthe's Madside

 

Vandbakkelser med glaserede jordbær
Ca. 22 stk
  • Dej:

  • 175 g smør

  • 175 g mel

  • 2 dl vand

  • lidt salt

  • 4 æg vægtklasse A

  • Fyld:

  • 200 g friske jordbær

  • 100 g sukker

  • 1 spsk reven citronskal

  • chokolade

  • 20g mandelflager

  • 5 dl piskefløde

Bag smør, mel og salt sammen i en gryde, tilsæt vandet og rør til dejen er en tyk opbagning, der bages videre lidt under omrøring. Tag gryden af blusset og pisk æggene i et ad gangen med en el-pisker. Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt vandbakkelser ud på 2 bageplader med bagepapir. Husk god afstand, da de vokser til dobbelt størrelse. Bag dem på næstnederst rille ved 200 grader i 12-15 minutter og køl dem af på en bagerist. Skær jordbærrene i kvarte og læg dem på en teflonpande. Drys sukkeret over og lad dem komme i kog ved svag blus. Straks de når kogepunktet, tages panden fra blusset, citronskallen røres i, og de køles af. Flæk vandbakkelserne og fyld dem med flødeskum, fordel den kolde jordbærsirup i midten, læg låg over og overtræk med smeltet chokolade. Drys til sidst med mandelflager.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside