Birthe's Madside

 

3 små crostini (toastbrød) med marinerede tomater, svampe og gorgonzola/spinat
10 personer
  • Marinerede tomater:

  • 6 tomater

  • 1 løg

  • ½ bdt. persile

  • ca. 4 spsk olivenolie

  • 3-4 fed hvidløg

  • Svampe:

  • 250 g champignoner

  • 100 g andre svampe

  • 3-4 dl piskefløde

  • 2-3 tsk mel

  • lidt salt

  • Spinat/Gorgonzola:

  • 200 g frossen spinat

  • 100 g gorgonzola

  • 2 dl piskefløde

  • lidt salt

  • 3 tynde skiver daggammelt flutesbrød pr. person.

  1. Brødet bør have en overflade på størrelse med ½ skive franskbrød. Brødet skæres i tynde skiver gerne lidt på skrå for at gøre skiverne større, ca i ½ cm tykkelse.

  2. Marinerede tomater: Disse kan skæres i fine tern med eller uden skind. løget renses og hakkes fint. Persillen skylles grundigt og hakkes med det pillede hvidløg. Det hele blandes sammen med olien og krydres med salt. Hviler ca. ½ time i køleskab.

  3. Svampe: Svampe og champignons renses og skylles grundigt for jord. Skæres i tynde skiver og ristes i en sauter-pande gyldne. Lidt mel tilføres og fløden kommes ved. Koges ind og smages til med salt, stilles til afkøling for senere at blive "smurt" på brødskiverne.

  4. Spinat / gorgonzola: Hvis spinaten er frisk, skylles den grundigt og ribbes for stilke. Er den frossen tøes den op og presses fri for væde. Væden kan evt. bruges senere. Den friske spinat sauteres under låg i ca. 5 min. afdrypper i en sigte. I en kasserolle smeltes ost og fløden tilføres, spinaten kommes ved og det hele indkoger lidt ca. 5 min. smages til med salt og stilles til afkøling.

  5. Fyldet smørres på brødet, og toastene stilles på en plade til ovnen. Bages i 5-7 min. ved 200° C.

  6. Anrettes på en lun frokosttallerken, 3 forskellige slags på hver. Pyntes med bredbladet persille.

Kilde: Karsten Klit

 

Birthe's Madside