Birthe's Madside

 

Asparges med pocheret æg
  • lillefingertykke grønne asparges - 4 pr. person

  • tommelfingertykke hvide asparges - 4 pr. person

  • fjordrejer - 1 håndfuld pr. person

  • æg - 1 pr. person

  • Vianigrette til 4:

  • 2 tsk sherryvineddike

  • ½ tsk dijonsennep

  • 8 tsk olivenolie

  • brød

De hvide asparges skrælles. På både de hvide og grønne knækkes den trægede del af og knuses lidt med skaftet af kniven og koges med letsaltet vand. Heri koges først de hvide asparges halvandet minut, dernæst de grønne i 1 minut. Tag dem op med en hulske og hold dem lune i et viskestykke. Kog 1 l. vand op med lidt salt. Kom fjordrejer i og lad vandet koge op igen. Tag rejerne op og kom ca ½ dl. eddike i. Hold vandet lige under kogepunktet. slå æggene ud i gryden og saml evt. hviden om blommen med en hulske. Porcher æggene ca. 3 min. Tag dem op med en hulske. Anret nu asparges, æg og rejer på 4 tallerkener og hæld vinaigrette over aspargene.

Kilde: Københavns Radio: Lørdagskanalen

 

 

Birthe's Madside