Birthe's Madside

 

Brugsens majspandekager med oksekødsfyld
Hovedretter, Hakket kød - Personer: 6
  • Dej:
  • 1 1/4 dl Hvedemel (75 g)
  • 1 dl Majsmel (50 g)
  • 1 pn Salt
  • 3 dl Vand
  • 15 g Margarine til bagning
  • Fyld:
  • 4 sl Bacon
  • 150 g Hakket oksekød
  • 1 dl Strimlet kinakål
  • 1 Tomat
  • 50 g Mellemlagret ost
  • Sauce:
  • 1 tb Hakket løg
  • 10 g Margarine
  • ½ tb Mel
  • ½ cn Flåede tomater (200 g)
  • 1 ts Sød chili
  • Hvidløgspulver
  • Tabascosauce

Pandekager: Mel, majsmel, salt og vand røres sammen. Dejen hviler i en halv time inden bagningen. Bages på panden i ganske lidt margarine. Der beregnes ca. 2/3 dl dej pr. pandekage. Bagetid: 2-3 min. på hver side.

Fyld: Baconen skæres i terninger og svitses i en gryde. Kødet tilsættes og svitses med, til det har skiftet farve. Kinakålen tilsættes. Tomat og ost skæres i terninger og kommes i gryden. Fyldet varmes igennem.

Sauce: Løget skæres i terninger og svitses i margarinen. Melet drysses over. Tomater med væde tilsættes. Saucen varmes igennem og smages til med krydderierne.

Servering: Pandekagerne rulles om fyldet, og serveres med den varme sauce.

Kilde: "Ung mad fra Brugsen".Stine Hansen, 06 Sep 93

 

 

Birthe's Madside