Birthe's Madside

 

Chilidip med grønsager
Forret, Vegetarmad - Personer: 4
  • 1 Grøn peberfrugt
  • 1 Rød peberfrugt
  • 3 Stilke bladselleri
  • 8 Store champignoner
  • Dipsauce:
  • 1 Bæger Kvark 5%
  • 9/16 dl Yoghurt naturel
  • ½ tb Vineddike
  • 1 Presset hvidløgsfed
  • 1 tb Hakket rødløg
  • 4 tb Mild chilisauce
  • 2 tb Hakket persille

Skyl peberfrugterne, bladselleri og champignoner. Fjern kernerne fra peberfrugterne og skær dem i skiver. Skær bladsellerien i stave og champignonerne i skiver. Opbevar de findelte grøsager i plastpose i køleskabet til de skal serveres.

Dipsauce: Bland kvark og yoghurt i en skål. Tilsæt vineddike, hvidløg og rødløg. Bland chilisauce og persille heri, og rør omhyggeligt. Lad dipsaucen stå tildækket i køleskabet i ca. 1 time, så den får tid til at trække. Hæld dipsaucen op i en serveringsskål, stil den midt på et fad, og anret grønsagerne pænt omkring.

Tips: Man kan variere grønsagerne til dipsaucen og istedet bruge agurkeskiver, gulerodsstave og blamkålsbuketter.

Tilberedningstid: Ca. 10 min. + Ca. 1 time i køleskabet.

Kilde: Michael Aggerholm, 17 Aug 93

 

 

Birthe's Madside