Birthe's Madside

 

Çilbir
Tyrkisk, forret 6 personer
  • 40 g margarine

  • 6 æg

  • 6 store skiver toast

  • 300 ml yoghurt

  • 1 tsk salt

  • ½ tsk friskkværnet peber

  • ½ tsk kommen

  • 25 g smeltet margarine

  • 1 tsk paprika

Smelt de 40 g margarine på en stor stegepande, knus æggene over den. De steges til de ikke mere er flydende. I mellemtiden ristes toast-brødet og lægges på en serveringstallerken. 1 spejlæg lægges på hver skive brød. Yoghurten piskes sammen med salt, peber, kommen indtil den er cremet i konsistensen (dette kan evt. Gøres et stykke tid i forvejen, og blandingen sættes i køleskabet). Hæld yoghurt-blandingen over æggene. Smelt yderligere 25 g margarine og bland det med paprika, og kom dette over æggene. Retten serveres umiddelbart herefter.

Kilde: A Turkish Cookbook, af Arto der Haroutunian, London 1987

 

 

Birthe's Madside