Birthe's Madside

 

Fisk i grøn sauce
Fisk, Forret - Personer: 4
  • 400 g Koteletfisk (Sæson-fisk kan også bruges)
  • 2 dl Vand
  • 2 dl Hvidvin
  • 1 tb Hakket løg
  • 1 tb Salt
  • 1 bn Dild
  • 200 g Dybfrosne rejer
  • 4 Skiver citron
  • Sauce:
  • 1 dl Mayonnaise
  • 1 dl Piskefløde
  • 1/4 ts Hvid peber
  • 4 tb Klippet dild
  • Saft af ½ citron

Rens fisken. Kog vandet med hvidvin, løg og salt. Læg fisken i og lad den trække ved svag varme til den er helt hvid og fast i kødet. Afkøl fisken.

Sauce: Bland mayonnaisen med den piskede fløde og smag til med peber og citron. Tilsættes friskklippet dild. Anret fisken på små tallerkener og fordel saucen over. Garnér med rejer, citron skåret i skiver samt en lille kvist dild.

Tips: Citronen er lettere at presse saft ud af hvis den er skåret ud i både.

Tilberedningstid: Ca. 45 min.

Kilde: Michael Aggerholm, 11 Aug 93

 

 

Birthe's Madside