Birthe's Madside

 

Fyldte tomater (pomodori ripieni alla casalinga)
Forretter, antipasta - 4 personer
  • 8 store tomater
  • 200 g hakkekød
  • 2 piskede æg
  • 100 g reven Parmesan
  • 2 tykke skiver frisk hvedebrød
  • 2 spsk hakket persille
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 stængel selleri
  • salt
  • friskkværnet peber

Skyl tomaterne, skær låget af og fisk indholdet ud med en teske. Hak grønsagerne. Ophed olien og svits hvidløg og løg. Tilsæt de øvrige grønsager, persillen, hakkekødet. Rør og kog ved moderat varme til grønsagerne er møre. Smag til med salt og peber. Når temperaturen er faldet lidt, tilføjes brødkrummen og Parmesanen. Blandingen fyldes i tomaterne, som toppes med lidt reven Parmesan og lukkes med lågene. Tomaterne sættes i et ildfast fad med et par cm. vand. Efter 20 minutter i forvarmet ovn ved 180° er tomaterne klar.

Tips: Fyldet kan varieres efter behag.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag. - John Erik Hansen 02-01-1996.

 

 

Birthe's Madside