Birthe's Madside

 

Grønsagsterine
Forret - 6 personer
  • 500 g broccoli i små buketter
  • 1 l vand
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g gulerødder, halveret på langs
  • 6 æg
  • 1½ dl mælk
  • 200 g revet mild danbo 30%
  • 2 tsk revet zitauerløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Pynt:
  • gulerod.
  • Tilbehør:
  • grøn dressing
  • groft brød

Bagetid: Ca 60 min ved 175°.

Kom broccolibuketterne i kogende vand tilsat salt og kog dem ca 3 min. Tag dem op og læg dem til afdrypning i en sigte. Pisk æg og mælk sammen og tilsæt ost, løg, salt og peber. Pisk blandingen godt sammen (pisk æggemassen op, hver gang den ældes over grønsagerne). Læg halvdelen af broccolien i et jævnt lag og med hovederne samme vej i en smurt firkantet form (ca 1¼ l.) Hæld 1/3 af æggemassen over. Læg de kogte gulerødder ovenpå i et jævnt lag og hæld lidt af æggemassen over. Læg resten af broccolien på og slut af med resten af æggemassen. Pres grønsagerne let sammen. Bind bagepapir over formen og bag retten midt i ovnen.

Tip: Grønsagsterinen er også velegnet kold som fx forret (12 pers.)- Skær den i skiver og pynt med fx brønkarse og gulerod. Server den med grøndressing og brød

 

 

Birthe's Madside