Birthe's Madside

 

Majspandekager
Breads - 9 personer
  • Dressing:
  • ½ liter tykmælk
  • ½ fed hvidløg
  • 2 spsk frisk, hakket basilikum
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Dej:
  • 80 g majsmel
  • 90 g hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • 2 æg
  • 3 dl mælk
  • 50 g smeltet, afkølet smør
  • 1½ dl majskerner fra dåse
  • Fyld:
  • 10 sheerytomater
  • 2 dl icebergsalat i strimler
  • 5 skiverspegeskinke i tern

Dressing: Hæld tykmælk til afdrypning i et kaffefilter i ca 2 timer. Rør den afdryppede tykmælk med hvidløg, basilikum, salt og peber og lad den stå koldt i ca 30 min. Rør dressingen op og smag den til.

Dej: Bland majsmel, hvedemel og salt sammen og pisk æg og mælk i lidt efter lidt. Tilsæt smør og majskerner. Lad dejen hvile tildækket og koldt i ca 1 time. Bag pandekagerne i en teflonpande (ca 14 cm i diameter) og hold dem varme.

Servering: Fordel fyldet på pandekagerne og hæld lidt dressing på. Fold pandekagerne sammen til halvmåner og server resten af dressingen i en skål ved siden af.

 

 

Birthe's Madside