Birthe's Madside

 

Salpicon de hongos, Marinerede champignoner
Mexicansk, appetizers - 4 personer
  • 2 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • 225 g champignoner
  • 1 løg, mellemstort
  • 1 gulerod
  • 2 blegselleristængler
  • 1 peberfrugt, grøn
  • 1 chilipeber
  • ½ citron
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 knivspids sukker
  • 1 knivspids friskkværnet sort peber
  • 6 stilke koriander, frisk
  • 100 g fuldfed blød ost

Osten og hønsebouillonterningen kan udelades. Champignonerne skæres i tykke skiver. Løget skæres i skiver. Guleroden rives fint. Blegselleri skæres i skiver. Peberfrugt skæres i strimler. Chilipeberet hakkes fint. Citronen presses for saften. Varm olien i en dyb tykbundet stegepande og sautér det hele hvidløgsfed, til det er mørkgyldent. Tag det af panden og kom i stedet champignonskiver, løg, gulerod, blegselleri, peber og chilipeber på. Sautér alt i 5 min. og tilsæt så citronsaft, smuldret bouillonterning, sukker, sort peber og koriander. Læg låg på og lad retten simre sagte i yderligere 5 min., Hvorefter den stilles til afkøling. På denne måde skal retten serveres kold. Hvis man vil servere den varm, skal osten tilsættes, og retten bruges som fyld i tortillas.

Kilde: Lars Olesen

 

 

Birthe's Madside