Birthe's Madside

 

Små brød med kødfyld
Frokostret, Indbagt mad, Hakket kød - Personer: 4
  • 75 g margarine
  • ½ l mælk
  • 1½ pakke gær
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 15 dl hvedemel
  • Kødfyld:
  • 2 løg
  • 1 porre
  • 2 peberfrugter
  • 2 kartofler
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk olie
  • ½ dl kinesisk soya

Pil og hak løgene. Rens porren og skær den i tynde ringe. Rens peberfrugterne og skær dem i små terninger. Skræl kartoflerne og riv dem. Svits løg og kød i olien til det har skiftet farve. Tilsæt porre, peberfrugt og kartofler. Lad det svitse sammen med kinesisk soya i ca. 10 min. Lad det afkøle. Smelt margarinen og tilsæt mælken. Når væsken er lillefingervarm udrøres gæren. Tilsæt æg, salt, sukker og halvdelen af hvedemelet. Ælt mere mel i indtil dejen er blank og smidig. Del dejen i 16 stk., der hver trilles til boller. Bollerne rulles ud til cirkler på størrelse med en kagetallerken. Kødfyldet fordeles på dejcirklerne i en stribe på midten. Dejen foldes op om fyldet og klemmes sammen så det ligner en omvendt båd. Pakkerne pensles med æg og bages ved 200° i ca. 20 min. Disse pakker er velegnede til frysning.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

 

 

Birthe's Madside