Birthe's Madside

 

Små ostetærter
Forret - 8 personer
  • Dej:
  • 60 g fuldkornshvedemel
  • 120 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 100 g smør
  • 2 spsk koldt vand
  • Fyld:
  • 250 g revet Cheddar
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • ½ fed knust hvidløg
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk groft salt
  • Pynt:
  • icebergsalat
  • bladselleri.

Bagetid: Ca. 12 min. ved 200°, og 15 min. ved 200°.

Dej: Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smudr det i melet. Saml hurtig dejen med vand. Lad den hvile tildækket og koldt i ca 1 time. Del dejen i 8 dele og tryk dem ud i 8 små smurte portionsforme. Tryk dejen godt op ad kanterne og prik den med en gaffel. Forbag tærterne midt i ovnen og lad den køle af.

Fyld: Fordel den revne ost på tærterne. Pisk æggende sammen og tilsæt mælk, hvidløg, paprika og salt. Hæld blandningen over osten. Bag tærterne midt i ovnen. Tag dem ud af formene og pynt dem med icebergsalat og bladselleri.

Server dem varme fx som forret.

 

 

Birthe's Madside