Birthe's Madside

 

Snegle escargots en coquilles
Forretter, fransk - 4 personer
  • 24 snegle
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk smør
  • 4 spsk hakket persille
  • salt
  • friskkværnet peber

Rør smørret med den hakkede persille og de knuste hvidløg. Giv evt. lidt salt - smørret er også salt - og peber. Anbring en eller to snegle i de medfølgende sneglehuse og luk huset med en klat hvidløgssmør. Sæt sneglehusene på en bageplade - de må ikke kunne vælte - og steg dem i en forvarmet ovn ved 180°. Når smørret syder i husene, er sneglene klar. Servér med masser af flüte til at dyppe smørret op med.

Tips: Der findes i handlen små ildfaste porcelænsforme beregnet til snegle. Spiser man tit snegle, er de værd at investere i. Iøvrigt kan champignoner behandles som snegle.

Den obligatoriske rødvin hertil: Bourgogne, Beaujolais eller Cheteau-neuf-du-pape.

Franskmænd vil gladelig beregne ét dusin snegle pr. person.

Kilde: Livsglad mad, Borgan’s forlag - John Erik Hansen 12/12-95.

 

 

Birthe's Madside