Birthe's Madside

 

Tomatgelé med flødepeberrod
Forret - Personer: 4
  • 6 blade husblas
  • 4 dl tomatsaft
  • ½ dl citronsaft
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk sellerisaft
  • 1 tsk Worchestershiresauce
  • ½ tsk salt
  • 1/8 tsk hvid peber
  • 2 dl piskefløde
  • 4 spsk reven peberrod
  • 4 salatblade
  • 4 citronskiver
  • 1 bundt dild

Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 min. Vrid husblasen op og smelt den sammen med 1 dl tomatsaft. Bland resten af tomatsaften i sammen med citronsaft og krydderier. Smag til og hæld saften på små forme, der er skyllet i koldt vand. Formene sættes i køleskabet, til gel‚en er stivnet. Ved anretningen løsnes geleen i kanten med en lille kniv. Dyppes få sekunder i kogende vand og vendes ud på tallerkenerne. Fløden piskes stiv og smages til med reven peberrod, citronsaft og sukker. Geleen garneres med salatblade, dild og citron.

Tilberedningstid: Ca. 20 min. + 3-4 timer i køleskabet.

Kilde: Michael Aggerholm, 16 Aug 93

 

 

Birthe's Madside