Birthe's Madside

 

Varme ostebrød med tomatsauce
Forret, Ost - Personer: 4
  • 8 skiver sandwichbrød
  • 25 g smør, blødt
  • 2 fed knust hvidløg
  • 2 spsk basilikum, frisk, hakket
  • 100 g gratineringsost
  • ¼ tsk salt, groft
  • peber, friskkværnet
  • Tomatsauce:
  • peber, friskkværnet
  • 1 dåse tomater, hakkede (ca. 400g)
  • 1 zittauerløg, finthakket
  • ½ salt, groft
  • Pynt:
  • frisk basilikum

Smør brødskiverne med blødt smør. Vend dem og fordel hvidløg, basilikum, ost, salt og peber på halvdelen af skiverne. Læg resten af brødskiverne på ~ med smørsiden opad.

Tomatsauce: Kom ingredienserne i en gryde og bring det i kog. Lad saucen koge ved svag varme i ca. 3 min, til løget er mørt. Smag til.

Stegning:

Pande: Steg ostebrødene på en tør pande og ved jævn pande, ca. 3 min. på hver side.

Ovn: Læg ostebrødene på en plade med bagepapir og gratinér dem midt i ovnen ved 225° i ca. 10 min.

Sandwichrister: Rist ostebrødene i en sandwichrister som angivet i brugsanvisningen.

Kilde: Kenneth Skovly Pedersen, 04 Feb 94

 

 

Birthe's Madside