Birthe's Madside

 

Blomkålssalat
Salat - Personer: 4
  • 1 Blomkål
  • 4 Kogte aspargeskartofler
  • 1 Håndfuld spinatblade
  • 4 Tomater
  • 2 Skalotteløg (eller 3 stk)
  • 1 tb Vineddike
  • 3 tb Olivenolie (måske 4 spsk.)
  • Salt
  • Peber
  • ½ bn Purløg

Del blomkålen i små buketter og skyl dem i en sigte. Pil de kolde aspargeskartofler og skær dem i skiver. Skyl friske spinatblade grundigt, ryst vandet af og snit bladene. Skær pillede løg i ringe og skyllede tomater i snitter. Bland alle grøntsagerne i en salatskål. Opløs salt og peber i vineddike og rør olie og klippet purløg i. Hæld marinaden over salaten og lad den trække køligt.

Kilde: Leif Jørgensen, 14 Aug 93

 

 

Birthe's Madside