Birthe's Madside

 

Bønnesalat med feta
Salater, ost 4 personer
  • Salat:
  • 100 g black eye bønner
  • 3 dl vand
  • ½ liter grønsagsboullion
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad
  • 250 g frosne haricots verts i mindre stykker
  • Marinade:
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 3 spsk olie
  • 1 spsk friskhakket persille
  • 200 g feta i tern
  • Tilbehør:
  • Groft brød

Skyl black eye bønnerne og sæt dem i blød i koldt vand i ca. et døgn. Hæld dem til skyldning i en sigte. Bring bouillon tilsat hvidløg, timian og laurbærblad i kog. Tilsæt de udblødte bønner og kog dem ved svag varme og under låg i 35 min Tilsæt de grønne bønner. Bring atter de 2 slags bønner i kog. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Hæld bønnerne til afdrypning i en sigte og lad dem dryppe af. Fjern hvidløg, timian og laurbærblad.

Marinade: Pisk eddike, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Tilsæt persille og smag til. Vend de lune bønner i marinaden og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 45 min.

Ved serveringen: Læg feta, bønner og marinade lagvis i en salatskål.

 

 

Birthe's Madside