Birthe's Madside

 

Cæsar-salat
10 personer
  • 3 romainesalathoveder
  • 18 ansjosfileter
  • 6 skiver toastbrød
  • 3 spsk smør
  • 3-4 fed hvidløg
  • 18 spsk fintreven Parmesanost
  • 8 spsk olivenolie
  • 4 spsk vineddike
  • 1-1½ tsk salt
  • ½ tsk hvid peber
  • 6 rå æggeblommer

Gør salathovederne i stand, skil dem i enkelte blade, som skylles grundigt og får lov at dryppe godt af, inden de rives i mindre stykker. Ansjosfileterne skæres i strimler. Skær brødskiverne i terninger og steg dem gyldne i smørret. Når de er færdige, lægges de til afkøling på fedtsugende papir. Rør olien med vineddike, salt og peber. Pil hvidløgsfedene og pres dem direkte i dressingen. Bland salatbladene med ristede brødterninger, ansjosfileter og reven ost og vend dressingen i. Pisk æggeblommerne let sammen og vend dem i salaten, til alle blade er glinsende blanke.

Kilde: Bent Sørensen

 

 

Birthe's Madside