Birthe's Madside

 

Æble-zucchini salat
12 personer
  • 1½ dl salatolie
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk basilikum
  • salt
  • peber
  • 6 golden Delicious æbler
  • 2–3 zucchini (1 kg)
  • 1 spansk løg
  • 1 stor grøn peberfrugt

Rør olie, eddike, citronsaft, sukker, basilikum samt salt og peber sammen i en salatskål. Skyl æblerne, skær dem i kvarte, fjern kernehuset og skær frugtkødet i tynde skiver, der vendes grundigt i marinaden. Smag på marinaden; den må ikke være for sur. Skyl zucchini og skær dem i tynde skiver. Pil løget og skær det i tynde ringe. Rens peberfrugt og skær den i tynde strimler. Vend alle ingredienser i salatskålen. Dæk salaten til og stil den i køleskabet, til den skal spises – mindst 15 minutter. Bland salaten lige før, den skal serveres.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside