Birthe's Madside

 

Flamsk salat
Salat 4 personer
  • 1/4 l mælk
  • 1 kg kartofler
  • 2 mellemstore løg
  • 1 spsk smør
  • 2 julesalathoveder
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 3 spsk hvedekimolie
  • Kørvel
  • Estragon
  • 300 g spegesild

Udvand sildene grundigt i tre timer. Læg dem så i mælk i en time. Kog kartoflerene. Hak løgene og svits dem i smør. Lad dem dryppe af på køkkenpapir. Trim julesalaten og skær den i strimler. Dup spegesilden tør og skær den i stykker. Pil kartoflerne og skær dem i strimler. Bland eddiken og olien. Bland ingredienserne og lad salaten trækken en timess tid. Drys de fintdelte krydderurter over ved serveringen.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 02-01-1996.

 

 

Birthe's Madside