Birthe's Madside

 

Frisk salat

Denne opskrift kan varieres i det uendelige. Gå i supermarkedet og se dig for. Hvad ser frisk ud, hvad har du lyst til og hvad er billigt? Sammensæt så din friske salat ud fra din lyst og nogle få farve og kostprincipper.

Vælg mellem:

  • Det grønne:
  • grøn salat - vælg et salathoved eller flere forskellige (grøn, rød)
  • spirer - solsikke, sukkerærter
  • bladselleri
  • Det røde:
  • tomater
  • rød peber
  • jordbær
  • Det sorte:
  • arame tang
  • sorte bønner
  • vilde ris
  • oliven, halveret
  • Korn og nødder:
  • solsikkekerner evt. ristet på panden
  • valnødder, groft hakket
  • ristede jordnødder
  • hasselnødder, groft hakket
  • Frugt:
  • vindruer, halveret og fjern kerner
  • stjernefrugt - skåret i stjerner
  • melon - skåret i terninger
  • appelsinfileter
  • Det stærke:
  • rødløg i meget tynde skiver
  • forårsløg
  • Krydderurten hakket:
  • purløg
  • persille
  • hvidløgsspirer
  • oregano
  • basilikum (rød, grøn)
  • merian
  • kommenblade
  • dild (bland ikke dild med andre krydderurter)
  • Blomster til dekoration:
  • hjulkrone

Skær alle ingredienser på de måder, du har lyst til. Bland en dressing - f.eks. variation over fransk dressing. Bland salat med dressing

Servering: Fyld salaten over i en ren glasskål og pynt f.eks. med blomster eller grønt.

Kilde: Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside