Birthe's Madside

 

Gratineret julesalat
Forret, salat, frokost, tilbehør
  • 4 hoveder julesalat
  • 5 dl sødmælk
  • 60 g smør
  • 40 g hvedemel
  • 100 g reven svendbo
  • Muskatnød
  • 8 skiver kogt skinke, ikke for store
  • Salt og peber
  • Smør
  • evt. rasp eller reven grana/parmesan til at komme på toppen

Blanchér julesalaten i vand med lidt salt. Del den i to. Skær stokken ud. Vikl en skive skinke om hver halve hoved julesalat og placer så hovederne i et smurt ildfast fad. Smelt smørret i en gryde. Drys melet i og bag den igennem et par minutter. Tilsæt mælken lidt efter lidt og kog så denne opbagte sauce godt igennem til den er jævn og har konsistens som yoghurt. Smag til med salt, peber og muskatnød. Tag saucen af varmen, rør osten i og fordel så saucen over salathovederne. Kom evt. Parmesan/grana eller rasp på toppen.

Gratiner ca. 20 minutter ved 220°. Giv evt. lidt grill.

Kilde: Meyers Køkken

Martin Koch Villefrance, 10/4-96.

 

 

Birthe's Madside