Birthe's Madside

 

Hvidkålssalat 3
4 personer

Prøv en anderledes salat til både fisk og kød. Særdeles velegnet til en hyggelig grillaften. Salaten lyder ikke af meget, men når man først har smagt den een gang, laver man den mange gange. Det er blevet en stor succes, når jeg laver den, og mange har spurgt på opskriften.

Opskriften blev til ved at Vivi Bennedsen eksperimenterede lidt i køkkenet til sit barnebarns dåb og der kom denne salat ud af det.

1. Dag: Hasselnøddekernerne sættes i blød i saften fra ananasstykkerne.

2. Dag: Hvidkålen snittes fint og blancheres og afkøles. 1 del eddike og 3 dele olie blandes og smages til med salt, peber og sukker. Smagen skal være sød/sur. Hvidkålen blandes med olie/eddikedressingen og derefter kommes ananasstykkerne og hasselnøddekernerne + ananassaften i og det hele blandes.

Kilde: Gitte Kildemose Jensen

 

 

Birthe's Madside