Birthe's Madside

 

Karolines kartoffelsalat
Grøntsager, salater 4 personer
  • 1 kg mellemstore kartofler
  • ½ l vand
  • 2 tsk groft salt
  • Dressing:
  • 2 bæger salat yoghurt (500ml)
  • 1 finthakket zittauerløg (50g)
  • 1 dl finthakket syltetasie (100g)
  • 1 spsk asielage
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • Pynt :
  • Karse.

Kan serveres til: Skinkeschnitzler

Skræl kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Kom kartoffelskiverne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 9 min Hæld kartoflerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.

Dressing: Rør salatyoghurten sammen med de øvrige ingredienser. Vend de afdryppede, lune kartoffelskiver i dressingen og smag til. Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Tip: I stedet for at finthakke løg og asie kan de blendes sammen med asielage i ca. 1 min.

 

 

Birthe's Madside