Birthe's Madside

 

Kold agurkesalat med kylling og spinat
6 personer
  • 2 nye agurker
  • 2 håndfulde fin spinat
  • 6 forårsløg
  • 1 avocado
  • 150 g kogt kylling
  • 8 skiver god bacon
  • 5 spsk mayonnaise
  • 50 g soltørret tomat
  • 2 spsk kapers
  • citronsaft
  • muskatblomme
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 tsk sennep
  • 1 fed hvidløg
  1. Skræl agurken. Skær skrællen i fine tern. Skær agurken i tynde skiver. Drys med salt og dryp af ca. 30 minutter i en sigte. Anret agurkeskiverne faldt på 6 tallerkner. Kværn hid peber over.
  2. Hak soltørrede tomater, kapers og det hvide fra forårsløget fint. Skær osten i fine tern. Hak løgtoppen meget fint. Del avocadoen, tag kødet ud og skær det i tern.
  3. Pisk olivenolie, sennep, eddike og hvidløg sammen til en god dressing. Smag til med muskatnød, salt og peber. Vend spinaten i dressingen med kylling, avocado, halvdelen af det hakkede forårsløg(og -top) og agurkeskræl efter lyst. Fordel lag i lag med sprød bacon, midt på tallerknerne. Drys agurkeskræl omkring. Rør mayonnaise sammen med tomat og kapers. Smag til med citronsaft. Rør resten af det hakkede forårsløg i. Fordel på agurkeskiverne, omkring kyllingesalaten.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside