Birthe's Madside

 

Kold kartoffelsalat
Salat, kartoffel 4 - 6 pers.
  • 2½ dl ylette naturel eller ymer
  • 2½ dl cremefraiche
  • 1 spsk revet chalotteløg (1-2 spsk)
  • 2 tsk groft salt
  • 1/4 tsk hvid peber
  • 1 tsk sød fransk sennep (1-2 tsk)
  • 1 tsk citronsaft
  • 3/4 kg små, kogte, faste kartofler
  • 3 spsk klippet persille
  • 2 spsk klippet purløg
  • Pynt:
  • evt. brøndkarse

Bland ylette og cremefraiche. Smag salatsaucen til med løg og krydderier. Skær kartoflerne i ikke for tynde skiver, og vend dem i salatsaucen mindst ½ time før serveringen. Servér kartoffelsaucen til frikadeller, stegte fiskefilet'er o.l.

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 7/8-95.

 

 

Birthe's Madside