Birthe's Madside

 

Kold torskesalat med Rösti
4 personer
  • Rösti:
  • 1 kg kartofler
  • 2 stk æg, 120 g
  • 1 dl hvedemel, 60 g
  • muskat
  • salt
  • peber
  • 2 spsk olie, 28 g
  • Torskesalat:
  • 600 g torskefilet
  • 200 g kvark
  • ¼ liter kærnemælk
  • 100 g kaviar (stenbiderrogn)
  • 200 g ærter
  • 1 dåse aspargessnitter, 270 gram
  • ½ glas kapers, 30 gram
  • 3 spsk citronsaft
  • 5 g hel peber
  • groft salt
  • 2 tsk karry
  • Tilbehør:
  • 4 skiver grovbrød, 160 g

Tilberedningstid: Ca. 45 minutter.

  1. Kartoflerne skrælles og rives. Væden trykkes ud med et viskestykke eller lignende.
  2. Æg, mel og krydderier blandes i, og blandingen formes som flade frikadeller og steges i olie på pande i ca. 12 minutter på hver side.
  3. Torskefileten koges i 10 minutter med citronsaft, salt og hel peber. Fisken lægges i et fad og afkøles.
  4. Dressing laves af kvark og kærnemælk. Kaviar, ærter, asparges og kapers røres i.
  5. Dressingen hældes over fisken, og der pyntes med karry.

Kilde: Brian Rechnagel Sørensen

 

 

Birthe's Madside