Birthe's Madside

 

Lun salat med jordbær, skinke og pinjekerner
6 personer
  • 1 krølsalathoved
  • 3 skiver toastbrød
  • ½ dl olivenolie
  • 3 papirstynde skiver parmaskinke
  • 24 stk jordbær
  • frisk grøn eller rød basilikum
  • Dressing:
  • 20 g pinjekerner
  • 2 tsk balsamico eddike
  • 2 dl creme fraiche 38%
  • frisk kværnet sort peber

Fjern stokken fra salaten og skyl den forsigtigt i koldt vand. Ryst den godt fri for vandet og læg den i køleskabet i en plastpose i nogle timer, gerne natten over. Skær brødet i fine terninger, rist dem gyldne i olie og læg dem over på et stykke køkkenrulle.

Dressing: Rist pinjekerner i den samme olie, og når de er gyldne, hældes eddike på. Rør rundt og kom creme fraiche i. Smag til med peber. Snit skinken i tynde strimler. Anret salaten på tallerkner. Del jordbærrene i kvarter og fordel dem på salaten sammen med brødterninger. Kom den varme dressing på og garner med skinkestrimler og basilikum.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside