Birthe's Madside

 

Nice-salat (salade nicoise - la salada nissarda)
Salat 4 personer
  • 6 solmodne tomater
  • 1 fed hvidløg ( halveret )
  • 1 lille agurk ( skrællet )
  • 150 g udblødte hestebønner
  • 2 små grønne peberfrugter i ringe
  • 4 forårsløg i ringe
  • 2 hårdkogte æg
  • 8 ansjosfileter
  • 24 sorte oliven
  • Dressing:
  • 4 basilikumblade i småstykker
  • 4 spsk olivenolie
  • Salt - peber

Udblød bønnerne et døgn i forvejen. Gnub salatskålens inderside grundigt med hvidløget. Skær tomaterne i kvarter og dræn dem - evt. salte dem let. Skræl agurken, fjern kernerne og skær den i skiver. Fjern peberfrugternes stilk og frugtstol, og skær dem i ringe. Skær forårsløgene i ringe. Dup ansjosfileterne for lage. Arrangér ingredienserne lagvis. Slut af med de halverede æg og ansjoserne i korsform. Drys oliven over. Hæld dressingen over og servér salaten kold med flütes og rosévin.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 02-01-1996.

 

 

Birthe's Madside