Birthe's Madside

 

Nordafrikansk cous-cous salat
Salat, pasta 4 personer
  • 200 g cous-cous gryn
  • 1 agurk
  • 1 gul peberfrugt
  • 2 kødfulde tomater
  • 2 citroner
  • 1 bundt mynte
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/4 l tomatsaft
  • 7 fed hvidløg
  • Paprika
  • Salt - friskkværnet peber

Kog cous-cous grynene og afkøl dem. Bland citronens saft med olien og tomatsaften. Knus hvidløgene og tilsæt dem. Lad de kolde cous-cous gryn trække en halv times tid i dressingen. Skræl agurken og skær den i små tern. Fjern peberfrugtens frøstol og skær frugten i tern. Skold tomaterne og træk skindet af. Fjern kernerne og hak tomaten. Bland grønsagene med cous-cous'en. Smag til med paprika, salt og peber. Riv bladene af myntestænglen og strø dem over salaten. Den smager bedst, når den er kold.

Kilde: Livsglad mad, Bogan's forlag.

John Erik Hansen 02-01-1996.

 

 

Birthe's Madside